Wij vinden het belangrijk om verantwoord om te gaan met het hout dat we gebruiken. Gelukkig is hout een milieuvriendelijk product en daardoor goed te recyclen.

Den Doelder Pallets staat voor:

– Hout uit ecologisch beheerde bossen.
– Gebruikt van zoveel mogelijk dunningshout. (Hout dat gekapt wordt om de overige bomen meer ruimte te geven.)
– Ons houtafval wordt verwerkt in de spaanplaatindustrie.

Lid van branchevereniging EPV Nederland | www.epv.nl
aangesloten bij Stichting Kringloop Hout | www.kringloophout.nl

Pallets klaarmaken voor internationaal transport

Als u producten vervoert buiten de Europese grenzen dient u rekening te houden met de internationale regelgeving ISPM15 (https://www.ippc.int/en/). Wij garanderen u dat onze producten voldoen aan de eisen die deze wet stelt en zijn behandeld tegen ongedierte. Dat kunt u controleren aan de hand van ons unieke kenmerk dat op onze producten staat: NL 007… Bekijk hier ons certificaat.

Milieuvriendelijke Hittebehandeling

Onze methode tegen insectenbestrijding is milieuvriendelijk. In plaats van begassing met methylbromide kiezen wij voor een hittebehandeling (heat treatment). In onze droogkamers worden de pallets verhit tot een kerntemperatuur van minimaal 56 graden voor een periode van minimaal dertig minuten. Deze behandeling is alleen noodzakelijk als u exporteert buiten Europa. Voor sommige klanten, bijvoorbeeld voor de voedingsindustrie, worden de pallets kunstmatig gedroogd. Hiermee wordt schimmelvorming voorkomen.